Godsaker till undervisningen

Vad kul att du tittar in i Kulturskafferiet! Här finns massor av idéer och aktiviteter från Helsingborgs kulturaktörer som är till för barn och unga i Helsingborg. Hitta något för just din skolklass, träffa en egen kulturagent och få inspiration till hur kulturen kan ge mersmak i lärandet.

Hitta aktivitet
Fredriksdal museer och trädgårdar

Fredriksdal museer och trädgårdar

Friluftsmuseet Fredriksdal är en utmärkt plats för ett verklighetsanknutet lärande i en miljö som väcker både fantasi och upptäckarlust.

Med sin blandning av natur och kultur är den skolpedagogiska verksam - heten på Fredriksdal bred och innehållsrik. Hit är lärare och elever välkomna att arbeta på egen hand eller ta hjälp av Fredriksdals pedagoger. Hur var det att leva på stenåldern? Vilken roll spelade kunskap för hantverk förr och hur blev det ett slit- och slängsamhälle? Och hur var det att vara förälskad på 1800-talet? Här presenterar vi Fredriksdals elevprogram. Alla är kopplade till skolans kursplaner som en hjälp till ökad måluppfyllelse. Vi skräddarsyr också program och gör efter önskemål besök ute på skolorna. Fredriksdal erbjuder dessutom fortbildning för pedagoger i olika kultur- och naturhistoriska ämnen. Botanik, till exempel. Här finns nämligen också Helsingborgs botaniska trädgård. Välkommen till Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg!

Vi vill att Fredriksdals skolpedagogiska verksamhet ska

Adress

Besöksadress: Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Postadress: Fredriksdal museer och trädgårdar, 251 89, Helsingborg

Undermeny

Fredriksdal museer och trädgårdar

Webb:

www.fredriksdal.se

Telefon:

042-10 45 27

Aktuella aktiviteter
på Fredriksdal museer och trädgårdar

Kärlek, kropp och sex

9:e januari - 22:e december

Kärlek, kropp och sex - i koja och slott är ett program som tar upp ungdom, sex och kärlek i Skåne från 1700-talet till i dag. Programmet är lämpligt som introduktion till teman kring sexualitet och hälsa. Kostnadsfritt för åk 8 i Helsingbo...

Husdjur på Fredriksdal, förskola - mellanstadium

9:e januari - 22:e december

På Fredriksdal bevarar vi gamla svenska lantraser som väneko, linderödssvin och den nordsvenska brukshästen. Vi bekantar oss med djuren, hur de bor, vad de äter och vad de används till och får hjälpa till med den dagliga skötseln. Ta chanse...

Påsk i vårt hus

27:e mars - 7:e april

Det är skärtorsdag hos mor Bengta på Ågård för 200 år sedan och stugan är fortfarande inte städad. ...