Godsaker till undervisningen

Vad kul att du tittar in i Kulturskafferiet! Här finns massor av idéer och aktiviteter från Helsingborgs kulturaktörer som är till för barn och unga i Helsingborg. Hitta något för just din skolklass, träffa en egen kulturagent och få inspiration till hur kulturen kan ge mersmak i lärandet.

Hitta aktivitet
Fredriksdal museer och trädgårdar

Fredriksdal museer och trädgårdar

Friluftsmuseet Fredriksdal är en utmärkt plats för ett verklighetsanknutet lärande i en miljö som väcker både fantasi och upptäckarlust.

Med sin blandning av natur och kultur är den skolpedagogiska verksam - heten på Fredriksdal bred och innehållsrik. Hit är lärare och elever välkomna att arbeta på egen hand eller ta hjälp av Fredriksdals pedagoger. Hur var det att leva på stenåldern? Vilken roll spelade kunskap för hantverk förr och hur blev det ett slit- och slängsamhälle? Och hur var det att vara förälskad på 1800-talet? Här presenterar vi Fredriksdals elevprogram. Alla är kopplade till skolans kursplaner som en hjälp till ökad måluppfyllelse. Vi skräddarsyr också program och gör efter önskemål besök ute på skolorna. Fredriksdal erbjuder dessutom fortbildning för pedagoger i olika kultur- och naturhistoriska ämnen. Botanik, till exempel. Här finns nämligen också Helsingborgs botaniska trädgård. Välkommen till Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg!

Vi vill att Fredriksdals skolpedagogiska verksamhet ska

Adress

Besöksadress: Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Postadress: Fredriksdal museer och trädgårdar, 251 89, Helsingborg

Undermeny

Fredriksdal museer och trädgårdar

Webb:

www.fredriksdal.se

Telefon:

042-10 45 27

Aktuella aktiviteter
på Fredriksdal museer och trädgårdar

Informationsträff för pedagoger

21:a augusti - 21:a augusti

Välkommen till kostnadsfri lärarinformation om höstens aktiviteter för förskola och skola. ...

Svamp

12:e september - 24:e september

Välkomna att uppleva mångfalden av flera hundra nyplockade svamparter. Vi resonerar kring vilken roll svampar spelar i naturens kretslopp och stiftar bekantskap med både läckra och lömska svampar....